OBDIIC&C Troubleshooting - Insight Central: Honda Insight Forum
 
Go Back   Insight Central: Honda Insight Forum > 1st Generation Honda Insight Forum > Modifications and Technical Issues

Insightcentral.net is the premier Honda Insight Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-12-2012, 12:12 PM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kelseyville, CA
Posts: 354
Default OBDIIC&C Troubleshooting

Got my kit assembled last night, but I either need help troubleshooting a problem
or instruction on how to operate the gauge.

I get nothing on the LCD display. The display is blank. The backlight works and I can adjust the backlight intensity with joystick switch.

The green led also works when in lean burn.

Right now I have an expensive lean burn indicator. Help please.
__________________
2000 MT 146,000 miles
Bought 1/23/2010
randerson0248 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-12-2012, 12:24 PM   #2 (permalink)
Lifetime Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: St. Charles IA
Posts: 292
Default

I had the same problem. Adjust the pot on the board for the contrast. It is too light.
__________________
Lil Red 01 5spd 325k mi
ODBIIC&C v0.04
MIMA P&P w/FAS
Matt's TPS mod.
Spats cutout mod.

00 5spd 190k mi
ODBIIC&C v0.76

00 5spd parts car
AClewell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-12-2012, 12:34 PM   #3 (permalink)
Administrator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hull. East Riding of Yorkshire.
Posts: 10,279
Send a message via MSN to retepsnikrep
Default

The lcd contrast pot will require initial adjustment in 99% of cases when the gauge is self built.
It's an easy step to overlook.

I strongly discourage pushing/fiddling with the button if the gauge is powered and whilst there is nothing on the display, as it is easy to set a mode you didn't want like + 32% current for instance.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.

ObdIIc&c, Imac&c, ImaBoost, Current Hacks available. Enqs to 150mpg[at]gmail.com

Last edited by retepsnikrep; 01-12-2012 at 12:36 PM.
retepsnikrep is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-12-2012, 01:25 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kelseyville, CA
Posts: 354
Default

Quote:
Originally Posted by retepsnikrep View Post
The lcd contrast pot will require initial adjustment in 99% of cases when the gauge is self built.
It's an easy step to overlook.

I strongly discourage pushing/fiddling with the button if the gauge is powered and whilst there is nothing on the display, as it is easy to set a mode you didn't want like + 32% current for instance.
Now you tell me!

I did some serious button pushing last night.

Assuming that I have messed up a few modes, how do I reset to default?
__________________
2000 MT 146,000 miles
Bought 1/23/2010
randerson0248 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-12-2012, 01:30 PM   #5 (permalink)
Administrator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hull. East Riding of Yorkshire.
Posts: 10,279
Send a message via MSN to retepsnikrep
Default

Set all the config bits to 1, however you prob want F not C for temp so change that one to 0.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.

ObdIIc&c, Imac&c, ImaBoost, Current Hacks available. Enqs to 150mpg[at]gmail.com
retepsnikrep is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-12-2012, 02:29 PM   #6 (permalink)
Eli
Moderator

 
Eli's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Portland, OR
Posts: 6,897
Send a message via AIM to Eli Send a message via MSN to Eli
Default

I should have put a note about the contrast pot in the notes thread. It will need to be adjusted. Make sure you're looking at the LCD as you adjust it.
__________________
Bumblebee Batteries, LLC - Helping your hybrid get from point A to point Bee!

Home of the BeeMax performance IMA battery.

503-730-8786

To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


Bumblebee Hybrid Fleet:
2000 MT Insight @ 250k; 2001 MT Insight @ 475k; 2001 MT Insight @ 160k; 2001 MT Insight @ 201k; 2003 MT HCH @ 160k; 2006 CVT HCH2 @ 205k; 2007 CVT FEH @ 210k; 2010 CVT Insight2 @ 191k; 2001 MT Insight @ 182k.
Eli is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-12-2012, 02:30 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
racer26's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Greater Toronto Area, ON, Canada
Posts: 813
Default

If fiddling with your contrast dial doesnt get your display working, double check all of your solder joints on the LCD header, both sides.

I had an issue with a bad solder joint on at least one pin, resulting in nothing on my screen.
__________________
2003 Opal Silver Blue Metallic Canadian DM CVT Civic Hybrid.
Mods:
MaxIMA Battery
OBDIIC&C

2001 Silver Canadian DM MT Insight. RIP. Rolled Sep 8/2014, ~302k km.
racer26 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-12-2012, 03:23 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kelseyville, CA
Posts: 354
Default

Pot adjustment fixed the lcd display.

And!!!! Several mode settings will need adjustment.
I do have +32%, plus other non-intended changes.

I will need to read through the OBDIIC&C thread to see how
to change modes and in general how to operate the gauge.

I'm working at the moment (well I should be working) and will
spend tonight and/or tomorrow reading the OBDIIC&C thread.
__________________
2000 MT 146,000 miles
Bought 1/23/2010
randerson0248 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-12-2012, 03:26 PM   #9 (permalink)
Eli
Moderator

 
Eli's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Portland, OR
Posts: 6,897
Send a message via AIM to Eli Send a message via MSN to Eli
Default

Just change all the bits back to 1. That will get you back to default.

Information in the thread is spotty at best. If nobody else steps up to make a crude manual, I will do it.
__________________
Bumblebee Batteries, LLC - Helping your hybrid get from point A to point Bee!

Home of the BeeMax performance IMA battery.

503-730-8786

To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


Bumblebee Hybrid Fleet:
2000 MT Insight @ 250k; 2001 MT Insight @ 475k; 2001 MT Insight @ 160k; 2001 MT Insight @ 201k; 2003 MT HCH @ 160k; 2006 CVT HCH2 @ 205k; 2007 CVT FEH @ 210k; 2010 CVT Insight2 @ 191k; 2001 MT Insight @ 182k.
Eli is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-12-2012, 03:43 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kelseyville, CA
Posts: 354
Default

[QUOTE=Eli;215200]Just change all the bits back to 1. That will get you back to default.

I don't know how to do that, so hopefully, I can find it in the thread or maybe the video link in the thread will help.
__________________
2000 MT 146,000 miles
Bought 1/23/2010
randerson0248 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Insight Central: Honda Insight Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location (Required)
Where you live
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 10:23 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.