Imac&c hch1 civic - Page 38 - Insight Central: Honda Insight Forum
 
Go Back   Insight Central: Honda Insight Forum > Hybrid and Alternative Fuel Forum > Other Honda Hybrids Discussion

Insightcentral.net is the premier Honda Insight Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-02-2013, 11:20 AM   #371 (permalink)
Senior Member
 
samwichse's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Edge of The Nothing
Posts: 1,987
Default

I like the longer gaps... it seems like I have a hard time seeing the flashes when they get too close together anyway... although I guess seeing it will really be the only way to tell, I'll flash tonight, computer's cooperation assumed.

Sam
__________________
2004 Honda Civic Hybrid "Eeyore" @ 50 mpg
-MaxIMA battery from Bumblebee
-OBDIIC&C
-IMAC&C
-Lower grill block

RIP 2000 Insight, 40k miles @ 69.2 mpg

2000 Insight, "The Basket Case" @178k miles, 64.5 mpg so far
samwichse is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-05-2013, 02:00 PM   #372 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Milton Keynes
Posts: 35
Default

Got the unit today. Wired it up as per the video instructions.

Yellow wire with Blue stripe was wired to RED in C&C unit.
Brown wire with Yellow stripe was wired to BLACK in C&C unit.

The Yellow wire with red stripe wire was cut:
the white wire connected to the bit going to the plug.
the green wire connected to the other end of the cut wire.

I have the engine management light, IMA light on.

When accelerator pedal is pressed the battery light came on as well!

The C&C unit is dead. Button presses don't do anything.

The C&C unit has something inside that is rattling.

Really stumped as what to do next.
aandu is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:06 PM   #373 (permalink)
Senior Member
 
samwichse's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Edge of The Nothing
Posts: 1,987
Default

Something inside rattling? I would definitely open it up and take a look at what's loose in there and that all the connections are secure. If everything looks fine, I'd try swapping the white and green wires... I initially made my connection backwards on accident when I got mine built.

Only other problem I can think of would be a bad PIC flash, do you have a programmer?

Sam
__________________
2004 Honda Civic Hybrid "Eeyore" @ 50 mpg
-MaxIMA battery from Bumblebee
-OBDIIC&C
-IMAC&C
-Lower grill block

RIP 2000 Insight, 40k miles @ 69.2 mpg

2000 Insight, "The Basket Case" @178k miles, 64.5 mpg so far
samwichse is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:11 PM   #374 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Milton Keynes
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by samwichse View Post
Something inside rattling? I would definitely open it up and take a look at what's loose in there and that all the connections are secure. If everything looks fine, I'd try swapping the white and green wires... I initially made my connection backwards on accident when I got mine built.

Only other problem I can think of would be a bad PIC flash, do you have a programmer?

Sam
Thanks Sam. I got it built with a wire attached. . To me its like a black box now.

Also once the unit starts working, will the IMA light go away or do I have to reset it using a OBD2 code clearing unit?
aandu is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:16 PM   #375 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Milton Keynes
Posts: 35
Default

Another noob question: If the connections were right, would the C&C unit dsiplay anything one the LED when switched on ?

Also when I crank the car, it sounds different but once started it is fine.

Never had the engine mgmt light or IMA light before.
aandu is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:52 PM   #376 (permalink)
Administrator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Mappleton. East Riding of Yorkshire.
Posts: 7,132
Send a message via MSN to retepsnikrep
Default

OK

Open the box and find out what is rattling.

You have the green and white wire the wrong way round reverse them.

The buttons on the IMAC&C and the led won't do anything when you first fire it up and are sat with engine running until you either

1) Disable the autocancel function (see instructions)

or

2) Start driving at more than 10-15mph

let me know how you get on.

To clear the IMA light you will have to pull the neg lead on the 12v battery under the bonnet for 30 seconds. This will force an IMA reset.

Peter
__________________
Pcb's/Kits/Built Units for ObdIIc&c, Imac&c, SimpleCycler, ImaBoost, Current Hacks & HCH1 Fan available.
Enqs to 150mpg[at]gmail.com
retepsnikrep is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-05-2013, 02:57 PM   #377 (permalink)
Senior Member
 
samwichse's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Edge of The Nothing
Posts: 1,987
Default

Yeah. the primary codes it throws will clear on their own, and the IMA light will go off but the check engine light will stay on till you reset by pulling the ground cable.

It leaves behind a P1600 code that basically means "There was some kind of problem at some point, I promise." I guess it's so the service techs know you're not just making things up when you come in with an intermittant problem?

Don't be nervous about opening the box, there are only the same 4 connections you already made under the dash inside there.

Sam
__________________
2004 Honda Civic Hybrid "Eeyore" @ 50 mpg
-MaxIMA battery from Bumblebee
-OBDIIC&C
-IMAC&C
-Lower grill block

RIP 2000 Insight, 40k miles @ 69.2 mpg

2000 Insight, "The Basket Case" @178k miles, 64.5 mpg so far
samwichse is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2013, 12:58 AM   #378 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Hon. Hawaii
Posts: 429
Default

Well, mine has arrived this morning, it's wonderful, thank for making it's possible Pete, I was testing it today, but only got it bug free about 4 pm. Both side were unconsistance, more so the assist, it's was about cutting new cable ends, first the fuzzy (usb) was getting in the way,so burned it, but made it worse, starting over and keeping the fuzzy in the center got it consistence.
Assist seem to be strong, more testing needed
on the Regen side, I love how you can charge at 4 bars at low speed, I can just go over a speed bump w/out the auto stop kicking it off.
Perfect tuning.and it's barely no drag at all at higher speed too. (4 bars don't heat up the pack,)
I Found out You can still use neutral coasting while using this 25% Regen. The idle drops very low about 500rpm then comes back up to 600 rpm, If Iam wrong correct me. I see no damage doing this a lot, and if the stall out, no damage as it's in neutral and coasting, I could decelerate using 1 cin., but you can coast Farther and while charging the pack too. not decelerating, lot of goodies to try out, I have to get the box mounted properly tomorrow,
So anybody lurking out there? go for it, you be glad you did feel like a new car again to drive.

Last edited by Aqua; 01-09-2013 at 01:11 AM.
Aqua is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2013, 04:48 AM   #379 (permalink)
Administrator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Mappleton. East Riding of Yorkshire.
Posts: 7,132
Send a message via MSN to retepsnikrep
Default

Well done Aqua. Aandu any update from your end?

Users should try and keep the connecting wires as short as practical to avoid interference.
__________________
Pcb's/Kits/Built Units for ObdIIc&c, Imac&c, SimpleCycler, ImaBoost, Current Hacks & HCH1 Fan available.
Enqs to 150mpg[at]gmail.com
retepsnikrep is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2013, 10:08 AM   #380 (permalink)
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Milton Keynes
Posts: 35
Default

Mine is now wired up and working a treat. Thanks Peter & Sam for the tips.

I am still going through the options. I do see a small increase in mpg and a much more healthy increase in battery SOC.
aandu is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Insight Central: Honda Insight Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 09:45 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2