Transmission Mount Replaced - Insight Central: Honda Insight Forum
 
Go Back   Insight Central: Honda Insight Forum > 2nd Generation Honda Insight Forum > Troubleshooting and Problems

Insightcentral.net is the premier Honda Insight Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-16-2017, 08:11 PM   #1 (permalink)
Lifetime Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Long Beach, CA
Posts: 36
Default Transmission Mount Replaced

So I picked up my '11 Insight from the dealer in February, didn't have time to post sooner. I took it in for a B123 service. They called me back a couple of hours later to tell me that 1 transmission mount had failed/broke and the other 2 were bent. I told them I had Honda Care (which was expiring soon 120k and I was at 118k) and so they replaced it, sadly they didn't get approval to replace the ones that were bent. They quoted me and then billed Honda Care for ~$500 for the part & service with the part and service being about $250ea. I'm not looking forward to getting the other 2 done whenever they fail. The car doesn't seem to vibrate any more/less than before, we'll see how it handles when the other 2 go.
__________________
2011 Honda Insight EX non-NAV w/Accord horn, Marimoto 35w 4500k HID, All other bulbs LED, 3M Crystalline Tint (F70%/R40%), Automatic OBD-II
admadan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-21-2017, 11:22 PM   #2 (permalink)
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: NJ
Posts: 57
Default

For anyone out of warranty, I was looking at those mounts today.

The passenger mount looks really easy to change. The driver side mount (transmission) looks like you may need to remove some stuff but not bad. The back mount look OK too.
__________________
2013 EX wo Nav
BackStreetXX is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-22-2017, 09:28 AM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Kocho's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Metro DC Area
Posts: 245
Default

Subscribing to the thread. I don'the think I got mount issues, but with the jerky engagement of the transmission since new (from auto stop, every time) I expect this unnecessary load will eventually result in a premature transmission mount failure, if not worse. So far so good though, 75k miles...
__________________
2011 Honda Insight Base
Kocho is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Insight Central: Honda Insight Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location (Required)
Where you live
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 07:36 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.