IMA warning P1448 before and after software update - Insight Central: Honda Insight Forum
 
Go Back   Insight Central: Honda Insight Forum > 2nd Generation Honda Insight Forum > Troubleshooting and Problems

Insightcentral.net is the premier Honda Insight Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-12-2016, 12:54 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern California
Posts: 4
Default IMA warning P1448 before and after software update

Hi all!

A few weeks ago I received a notice from Honda (SVC Bulletin 14-064) telling me that their records indicate that a product update had not been completed on my vehicle. I thought this was odd, as I had taken the car in for an oil and transmission fluid service the previous month, and I asked if all updates had been performed and they told me yes... everything is up to date and fine. I guess not.

Anyhow, previous to this product update notice arriving, I had been hearing a fan from the trunk area of the car. It was practically always running. As soon as the engine would auto-stop at red lights, I could hear that fan. The day after I receive this 14-064 notice, I am driving and the car flashes a "check IMA system" warning. Of course, the fan is going. When I get home, I plug in the ODBII and I see P1448. I grab the Honda SVC Bulletin notice and head to my dealer. They tell me they will update the software and look into the fan. Hour and a half later, the car is ready. They tell me the update fixed the issue. It's all good. Yay.

So, next day I drive to the store (a few miles down the road), and that fan is running. Hmm. Maybe this is just normal? So for the next few days I do my normal driving and I continue to hear this fan. Yesterday I get another "check IMA system" light while driving. Later that day I get back into the car and the check engine symbol is still lit. I drive a few miles down the road and stop for gas. I turn it back on, and the check engine light is no longer lit. No more IMA warning. Weird. I drive home... and yes, the fan is still running. No check engine light. I hook up the OBD scanner, and get another P1448.

Anybody else experience this issue? There is nothing in the trunk... nothing blocking the air vent for the battery at the back seat. I will return to the dealer... but I wanted to see if anybody here might have some experience with this?
It is a 2011 Insight with 78K miles. Thanks for any info!
Lex Laws is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Insight Central: Honda Insight Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location (Required)
Where you live
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 12:19 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.