B1 indicator - Insight Central: Honda Insight Forum
 
Go Back   Insight Central: Honda Insight Forum > 2nd Generation Honda Insight Forum > Troubleshooting and Problems

Insightcentral.net is the premier Honda Insight Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-19-2016, 10:17 AM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Chicago
Posts: 9
Exclamation B1 indicator

Hello. Forgive me if this is mentioned else where.

My 2010 LX has 62k and a "B1" just came on. My sister has had it since the car came out and now it is mine. She's done all the dealer service, etc. So I am not to worried (I understand there are updates that occur periodically)

Anyways, I got the oil changed in May (non-dealer) and when the indicator came on - I noticed that the Oil Life % had not been reset (now says 15%). is this something I can reset for the B1 to go away or is this something that a dealer has to plug into? like a recall, inspection, software update?

Another thing - I notice some jerkiness at acceleration but haven't done anything of it. ...is it related?

Thanks everyone!!
sbustell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-19-2016, 08:12 PM   #2 (permalink)
Lifetime Member
 
S Keith's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Phoenix, AZ area
Posts: 3,396
Default

Oil and filter change. Might be some other things. Consult your owner's manual.
__________________
'05 G1 CVT w/192K mi as of 7/2016; '02 G1 CVT w/182K mi as of 7/2016 (P1449 HR pack)

To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.
S Keith is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-20-2016, 10:12 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Chicago
Posts: 9
Default

Thanks. It may be CVT/fluids- taking it to dealer
sbustell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-22-2016, 05:19 AM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Uriel's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Sheffield, UK
Posts: 943
Default

In Europe the service book shows all the codes. They're different from the US but don't you have an equivalent book?
Uriel is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-22-2016, 11:04 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
jcbesq's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Long Island
Posts: 622
Default

here r the us code charts
Attached Files
File Type: pdf Maintenance Letter Problem Codes.pdf (62.5 KB, 6 views)
File Type: pdf Maintenance Number Problem Codes.pdf (45.6 KB, 5 views)
__________________
JB

2011 Insight LX - 78k miles
jcbesq is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-22-2016, 11:09 AM   #6 (permalink)
Lifetime Member
 
S Keith's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Phoenix, AZ area
Posts: 3,396
Default

LOL... the only thing I could remember was "A" was without oil filter... "B" was with. I forgot how many other items are on "B"... same as the HCH2.
__________________
'05 G1 CVT w/192K mi as of 7/2016; '02 G1 CVT w/182K mi as of 7/2016 (P1449 HR pack)

To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 2 or greater. You currently have 0 posts.
S Keith is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-23-2016, 03:48 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
Uriel's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Sheffield, UK
Posts: 943
Default

The attachments are showing 'missing image' for me. Can anyone write out the American codes please?
Uriel is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Insight Central: Honda Insight Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location (Required)
Where you live
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 01:05 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.