Honda Insight Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I've suffered some of the many CEL complaints that others in this forum have had, but never really cared. They would eventually go away, and my milage would never really be affected(65mpg avg). This went on for 3 years. This year, however, I think I have a real problem. The following code will just not go away:


P0134 - O2 Sensor Circuit No Activity Detected (Bank 1 Sensor 1)


While this code is triggered, the voltage on the O2 sensor in question is unchanging at 1.085V(which seems to be about the MAX). If I clear the code from the computer, the voltage begins to fall gradually to 0.050(almost the MIN) over the course of a minute or so. It stays stuck at that voltage until the same code registers again(no activity on O2 sensor B1S1). Once the CEL comes on, the voltage starts to creep back up to 1.085V!!! This cycle can be repeated over and over agian. If the O2 sensor was actually dead, or the wiring faulty, why would the state of the CEL have any effect on the activity of the sensor? In other words, the alarm status seems to be part of some sort of feedback circuit. What other failure could "force" the 02 sensor into an inactive state, falsely triggering the P0134 code?
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts
before changing your O2 sensor check with Honda to see if all your recalls have been done. I think there is one where they change your pcm. Good luck
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
When I bought the car in 2003, I had all the recalls known at that time done. Unless this is a new recall.... but why would it have taken 3 years to become a problem?

I think that something has indeed failed, I just don't want to have to swap out a bunch of parts to find out which one it is!
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
Necro...

The OP posted this over 4 years ago, and these are the only two posts he has. Something tells me he won't be replying...:rolleyes:
 
1 - 5 of 5 Posts
Top